• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Farrow & Ball Estate Emulsion - Diverse Kleuren

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Farrow & Ball Estate Emulsion - Diverse Kleuren productinformatie

  • Kleuren alleen leverbaar volgens kleurenkaart
  • LET OP: Wij gaan stoppen met het leveren van Farrow & Ball verf op onze website. OP = OP!
  • Prettige verwerking
  • Reukarm
  • Voor binnen
  • Waterdampdoorlatend

Farrow & Ball Estate Emulsion - Diverse Kleuren omschrijving

Estate Emulsion van Farrow & Ball is een krijtverf met een zeer mat uiterlijk en is zeer geschikt voor binnenmuren en plafonds. De krijtachtige matte afwerking geeft een ongeëvenaarde diepte van de kleur. Deze watergedragen verf is licht afneembaar, milieuvriendelijk en geur arm en zowel aan te brengen met roller als met kwast

LET OP:
Wij gaan stoppen met het leveren van Farrow & Ball verf op onze website.
VERF KAN NIET RETOUR - OP = OP!
Alleen de kleuren van de kleurenkaart zijn door ons nog leverbaar in 2,5 liter verpakking. 
Kleuren op de kleurenkaart  zijn onder voorbehoud.
Wij hebben nog enkele verpakkingen van 5 liter. Indien u deze wenst kunt u contact op nemen met onze klantenservice.


Extra informatie over Farrow & Ball Estate Emulsion
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Farrow & Ball Estate Emulsion bestellen bij Verfwinkel.nl
Farrow & Ball Estate Emulsion bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Glansgraad Kalkmat
Toepassing Voor binnen
Rendement 7-9 m2 per liter
Merk Farrow & Ball
Levertijd 1 Werkdag

Farrow & Ball Estate Emulsion - Diverse Kleuren specificaties

Farrow & Ball Estate Emulsion

PRODUCTADVIES
Alle Farrow & Ball verven zijn eco vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Bestellen:
In monsterblikjes van 100ml en in blikken van 2,5 liter en 5 liter in alle Farrow & Ball kleuren.

Gebruik:
Een hoogwaardige matte emulsie, speciaal ontworpen voor gebruik op muren en plafonds door het gehele huis. Overweeg Farrow & Ball Modern Emulsion voor intensief gebruikte ruimten zoals keukens en badkamers.

Voorbereiding:
Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht.

Voor alle oppervlakken - breng Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan om de hechting en volledige diepte van kleur te bevorderen. Raadpleeg voor meer informatie het Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat Productadviesblad.

Schilderen:
Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Vermijd schilderen in direct zonlicht.
Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, altijd eerst controleren dat de batchnummers gelijk zijn of meng de blikken verf voor gebruik. Grondig roeren voor gebruik. Als het oppervlak eenmaal op de bovenstaande manier is voorbereid brengt u twee lagen aan met een kwast of een roller. Als u een roller gebruikt dient u altijd in één richting te werken.

Nuttige hints voor het aanbrengen:
Deze traditionele samenstelling is poreuzer dan vele andere moderne emulsies. Dit komt ten goede aan de constructie van het gebouw en bereikt een zachtere afwerking met diepere kleuren, maar men dient te voorkomen over de verf heen te schilderen of de verf bij te werken. Als u de bovenstaande aanwijzingen betreffende het aanbrengen van de verf opvolgt, blijven kwaststreken die soms bij een bepaalde lichtinval zichtbaar zijn, tot een minimum beperkt. Dit product geeft een uiterst matte afwerking, zodat bij gebruik van diepe en donkere kleuren nauwkeurig te werk moet worden gegaan. Het verliezen van de 'natte kant' van de verf tijdens het schilderen kan leiden tot een veelvoorkomend probleem ook wel 'Flashing' genaamd (een ringachtig effect op de plaats waar twee kanten van de verf samenkomen).

Spuiten – Er kunnen goede resultaten worden bereikt met de instelling van 18 duizendste, een 65° hoek spuitkop en een druk tussen 2000 - 2700 psi - raadpleeg het aparte informatieblad voor meer informatie.

Reinigen:
Reinig kwasten en rollers met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak:
Voorzichtig afnemen met een zachte vochtige doek of spons. Als gevolg van de uitermate matte afwerking kunnen bepaalde kleuren vlekken gaan vertonen of beschadigen als het oppervlak wordt afgenomen. Wanneer intensief gebruik een verf vereist die volledig afwasbaar en vlekbestendig is, kunt u overwegen Farrow & Ball Modern Emulsion te gebruiken.

Samenstelling:
Vervaardigd op basis van een copolymeer emulsie.

Bewaring:
Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Binnen 6 maanden na aankoop gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.

Afvalverwerking:
Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingwet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid:
Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk overvloedig met water spoelen en medische hulp inroepen. In geval van contact met de huid, deze onmiddellijk met veel zeep en water of een huidreiniger van een erkend merk wassen. Buiten het bereik van kinderen houden. Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu:
VOS gehalte: 0.4 g/l
VOS gehalte w/w: 0.03%
Classificatie: Minimaal
2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Dekking: Tot 70 m² per 5 liter.

Droogtijd: 1-2 uur stofdroog. Hard na één nacht drogen. Minimaal 2 uur wachten voordat de volgende laag wordt aangebracht en controleren dat de verf helemaal hard is.

Glansgehalte: 2%

Waterdampdoorlaatbaarheid: 727,1 gram/ m² /24 uur gemeten op twee lagen. Dit meet de snelheid waarmee water door de verflaag heen uit de ondergrond verdampt, gemeten gedurende een periode van 24 uur.

Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.
Top