Badkuip verven: zo doe je dat en dit heb je nodig!

Als je al een tijdje de look van je badkuip zat bent, is het een leuk idee om je badkuip te verven. Je kunt prima zelf een bad verven, zolang je de juiste stappen maar naar behoren uitvoert. Als je wilt weten hoe je een bad verven het beste kunt aanpakken, moet je deze blog lezen. Hierin vertellen we je alles over een bad schilderen, waarbij we je onder meer laten zien hoe je een kunststof bad kunt verven, hoe je een emaille bad kunt schilderen en hoe je een gietijzeren bad kunt verven. Daarnaast laten we je, gebaseerd op onze eigen badkuip verven ervaringen, zien wat je nodig hebt voor deze verfklus.

Met welk product ga ik een badkuip verven?

Van plan om een emaille bad te renoveren, een kunststof badkuip te verven of een gietijzeren bad te schilderen? Je bepaalt zelf wat je nodig hebt. Voor de grondlaag heb je de keuze tussen een badkuip emailleren of een primer toepassen. Het emailleren van een badkuip houdt in dat een beschermlaag van gesmolten glas aangebracht wordt. Op aardewerk wordt dit ook wel glazuur genoemd. Ga je een emaille badkuip verven, dan is deze laag al aanwezig. In dat geval kun je een emaille verf toepassen als grondlaag. Voor kunststof en gietijzer is een primer het best.

Een badkuip verven begint met de juiste voorbereidingen

Een badkuip verven begint met een grondige inspectie van de badkuip. Mochten er beschadigingen aanwezig zijn, dan repareer je deze oneffenheden met een vulmiddel. Ga je een acryl badkuip verven, dan kun je gebruik maken van vulmiddelen die op kunststof toepasbaar zijn. Voor een gietijzeren badkuip kun je kiezen voor deze Jansen Acryl Snelplamuur.

Als er schimmel aanwezig is, kun je hier niet overheen schilderen. Dit moet je eerst verwijderen, bijvoorbeeld met deze Südwest Schimmelreiniger. Ontvet hierna de badkuip met deze St. Marc Verfreiniger. Gebruik vervolgens een ProGold Schuurspons om het oppervlak wat ruwer te maken, wat de hechting van de verf ten goede komt. Maak alles nog een laatste keer goed schoon en plak alles in de omgeving af waar je geen verf op wilt krijgen met onze Verfwinkel.nl Maskingtape Geel.

Hoe pak je een badkuip verven aan?

De kans is groot dat je een acryl bad gaat verven, aangezien de meerderheid van de badkuipen hiervan gemaakt zijn. Natuurlijk behoren ook een emaille bad verven en een gietijzeren bad verven tot de mogelijkheden. Voor de grote oppervlakken van het bad maak je gebruik van een roller, terwijl je de lastige plekken met een kwast behandelt. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van deze ProGold Verfroller – Schuim Superfinish. Gebaseerd op onze eigen bad schilderen ervaringen, is het essentieel om eerst een primer aan te brengen. Nadat deze grondlaag heeft kunnen drogen, breng je de toplaag aan. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie in de badkamer is.

Alle benodigdheden voor een badkuip schilderen bestel je bij Verfwinkel.nl

Voor het verven van een badkuip heb je niet alleen verf nodig, maar ook diverse andere benodigdheden. Het goede nieuws is dat je bij Verfwinkel.nl niet alleen aan het juiste adres bent voor verf van een hoge kwaliteit, maar ook voor uiteenlopende schildersbenodigdheden. Ontdek zelf de mogelijkheden en kijk eens rond binnen onze webwinkel.

 1. Brantho Korrux 3-in-1 - Hoogglans
  Brantho Korrux 3-in-1 - Hoogglans
  Vanaf Normale prijs
 2. ProGold Classic Yellow Ronde Kwast - Serie 7520
  ProGold Classic Yellow Ronde Kwast - Serie 7520
  Vanaf Normale prijs
 3. ProGold Maskingtape Geel met Afdekfolie
  ProGold Maskingtape Geel met Afdekfolie
  Vanaf Normale prijs

Lees ook: